Werkstress - Inzichtin

Werkstress

Langdurige gevolgen

Onderzoeken in Nederland en Belgiƫ tonen aan dat meer dan 1/3 van alle werknemers stress op en door de werkvloer ervaart. Wat stress geeft, en hoe dit ervaren wordt, is persoonlijk. Stress kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door het moeten uitvoeren van bepaalde taken (zoals presentaties), door het ervaren van werkdruk, of door het werk mentaal mee naar huis te nemen. De draaglast en draagkracht van werknemers kan hierdoor steeds verder uit balans raken, met alle gevolgen van dien.

Ruim 36% van het arbeidsgebonden verzuim wordt veroorzaakt door psychosociale arbeidsbelasting (PSA), ook wel werkstress genoemd. Dat maakt werkstress beroepsziekte nummer 1, en deze stress kan langdurige gevolgen en hoge kosten met zich meebrengen.

Goed zorgklimaat

Als bedrijf heb je de wettelijke verplichting om een goed zorgklimaat voor werknemers te creƫren. Inzichtin helpt je hiermee. Wij zijn sinds 2014 actief bezig met het (preventief) aanpakken van werkstress, en door onze jarenlange ervaring in het coachen van particulieren en bedrijven hebben wij een ruim aanbod van methodes om de persoonlijke stresservaring te kunnen behandelen.

Zo komt de balans tussen de draaglast en draagkracht van de werknemer weer in jullie voordeel. Daarnaast ontvangen werknemers een certificaat van deelname, zodat je kunt aantonen aan de zorgtaken voldaan te hebben.